Gezocht: hulp voor de voorjaarsschoonmaak
3 maart 2021
We gaan weer beginnen met zwemles
19 april 2021

We gaan op 6 april al open! Voorverkoop gestart

Eigenlijk begint het zwemseizoen eind april pas. Dan begint de buitentemperatuur weer wat op te lopen. Maar dit jaar is alles anders. “We gaan op 6 april al open”, zo zegt Daphne Groen van zwem- en speelparadijs Bosbad Vledder.

Groen is dit jaar de nieuwe teamleider bij het zwembad. Sinds enige tijd is ze samen met het personeel en een heleboel vrijwilligers bezig om alles voor te bereiden voor het nieuwe seizoen. Vrijwilligers zijn in het Vledderse zwembad onmisbaar. “We doen het met z’n allen.” Het bad loopt inmiddels vol met water, de tuin is geschoffeld en de grote speeltuin heeft een opknapbeurt gekregen.

Baantjes zwemmen
Het is best een spannend moment. Het moment dat straks het complex weer open gaat voor het publiek. En dat al op 6 april. “Dat hebben we nog nooit eerder gedaan”, zo weet Groen. Maar de vraag van zwemmers om eerder hun baantjes te kunnen trekken is groot. In deze coronatijd is zwemmen een manier om van de extra kilo’s van het thuiswerken af te komen. Als het bad zometeen vol is, gaan de warmtepompen en de zonnecollectoren aan om het water te verwarmen. “Het water is eerst zo rond de acht graden. Dat moet in eerste instantie naar tenminste twintig graden”.

Sinds vorig jaar is zwem- en speelparadijs Bosbad Vledder zo goed als van het gas af. Op dak liggen een heleboel zonnepanelen en in de machinekamer zijn de gasketels vervangen door warmtepompen. Sinds jaren helpen zonnecollectoren mee om het water te verwarmen. Samen zorgen ze voor de verwarming van het zwembad. “Laten we hopen op prachtig weer de komende tijd. Des te eerder is het water op temperatuur.”

Net als vorig jaar speelt ook dit jaar het coronavirus een grote rol. Met de nodige maatregelen kunnen we alles in goede banen lijden. “Dat hebben we vorig jaar ook gedaan en het heeft gewerkt. Het is in ieder geval geen belemmering om te komen zwemmen.”

Voorverkoop online en in de kiosk
Als op 6 april de poort voor het eerst dit seizoen open gaat, dan kunnen gasten ’s morgens van 10.00u tot 12.00u zwemmen en op maandag- en woensdagavond van 19.00u tot 20.30u. Vanaf 28 april is het openlucht zwembad ook ’s middags en in het weekend open. Het seizoen duurt tot 10 september.

Het zwemseizoen 2020 was een moeilijk seizoen vanwege de beperkingen door het coronavirus. Desondanks is het bestuur van het zwembad tevreden. Het aantal verkochte kaartjes was, ondanks de beperkingen, aardig op niveau. De verkoop van abonnementen voor het komend seizoen is inmiddels begonnen. Via de website www.bosbadvledder.nl zijn ze te bestellen. En anders aan de kassa van het zwembad. Er zijn drie speciale voorverkoopdagen op 31 maart en 20 april van 18.30u tot 20.30u en op 10 april van 10.00u tot 12.00u. “Het voordeel van een abonnement is dat je niet te lang hoeft te wachten bij de kassa.” De prijzen liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar.  

Of we 6 april gaan redden? “We doen er alles aan en gaan er van uit dat we dan de eerste gasten in 2021 kunnen ontvangen. Toch best uniek dat je zo vroeg in het seizoen al kan zwemmen.”

X