We gaan starten met de zwemlessen
26 mei 2020
Vrijwilligers gezocht!
8 juni 2020

We versoepelen de coronaregels, ouders mogen weer mee.

coronaroute Bosbad

Goed nieuws. De coronarichtlijnen kunnen weer wat versoepeld worden. Zo gaat vanaf zaterdag de zonneweide weer open. Ons speelparadijs was al open. Daarmee is het hele terrein weer open, behalve het peuterbad.

Ouders mogen volgens het RIVM richtlijn namelijk niet samen met de kinderen zwemmen. Kinderen kunnen in het voorste deel van het zwembad terecht bij de glijbaan. En jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen mogen alleen in het achterste deel baantjes zwemmen. Daar kunnen we helaas nog weinig aan doen.

Ouders mogen ook weer mee met hun kinderen als ze dat willen. Ze mogen vanaf de kant meekijken. Ook kinderen zonder zwemdiploma zijn welkom. Zij kunnen in de speeltuin terecht onder toezicht van een volwassene.

En we laten de tijdsvakken los. Dat was al zo voor kinderen tot en met 12 jaar. En nu ook voor volwassenen. Het enige is dat er maximaal zwemmers vanaf 13 jaar en ouder tegelijk in het zwembad mogen zijn. Ze mogen nog steeds alleen baantjes zwemmen. Inhalen mag niet.

Misschien wel het belangrijkste…….hou tenminste anderhalve meter afstand.

Dit zijn alle regels op een rij:

Corona regels Bosbad Vledder (2)

 Corona regels Zwem- en Speelparadijs Bosbad Vledder 

 We zijn geopend volgens onze normale openstelling; zie onze website www.bosbadvledder.nl 

 Koop je entreebewijs bij de receptie en betaal met voorkeur per pin of contactloos; contant betalen kan ook mits dit gepast is. 

 Trek thuis je badkleding aan; op een aangeduide locatie, hoef je als zwemmer alleen de bovenkleding en je schoenen uit te trekken en in een meegenomen tas mee te nemen naar een aangewezen plek. Na het zwemmen kun je jezelf omkleden in de daartoe aangewezen ruimtes. 

 Ga voorafgaand aan het zwembadbezoek thuis naar het toilet. Toiletvoorzieningen zijn vrij toegankelijk. 

 Bij binnenkomst en vertrek, moet je je handen desinfecteren. 

 Houd te allen tijde 1,5 meter afstand (volg zoveel mogelijk de uitgezette routing) zowel als in het water als op de ligweide en speeltuin. Dit geld voor iedereen, behalve voor gezinsleden en kinderen t/m 12 jaar onderling. 

 Kinderen zonder een zwemdiploma mogen gezellig in de speeltuin spelen. Dit doen ze onder toezicht van een volwassene (18 jaar en ouder); kinderen zonder zwemdiploma mogen niet in of rond het bad aanwezig zijn. Bij de receptie ontvangen deze kinderen een bandje zodat ze goed herkenbaar zijn. 

 Het voorste (ondiepe) gedeelte is alleen toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar. Zij moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma. Ouders of andere volwassenen mogen niet in het water aanwezig zijn. Zij mogen toezicht houden vanaf de rand van het bad (kunstgras is toegestaan) met hierbij de 1,5 meterregel ten opzichte van andere aanwezigen; dit geld ook voor het peuter/kleuterbad, wanneer deze geopend is. 

 Ben je 13 jaar of ouder dan mag je gebruik maken van het achterste (diepe) gedeelte van het zwembad. Dit gedeelte van het bad wordt gebruikt voor het baantjes zwemmen. Dit bad is verdeeld met lijnen in verschillende vakken om de wat langzamere zwemmers te scheiden van de wat snellere zwemmers. 

 Er mag tijdens het baantjes zwemmen niet ingehaald worden. 

 In totaal 20 zwemmers worden er bij het banenzwemmen toegelaten. Het tel systeem wordt bij de receptie van het zwembad aan je uitgelegd. 

 Beperk zoveel mogelijk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes ect. 

 Volgens de aangepaste regels doen wij meer chloor in het water. 

Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers op. Mocht het nodig zijn, dan kunnen zij het besluit nemen om regels aan te passen. 

Iedereen die het Bosbad bezoekt is zich bewust van de regels en houdt zich hier ook aan. 

X