Bosbad krijgt hulp van Vermilion bij energieneutraal maken van het zwembad
8 oktober 2018
Plezierige feestdagen
21 december 2018

Zwemseizoen 2018: meer zon, meer bezoekers, meer uren open, meer zwemdiploma’s

VLEDDER – Het hek bij de ingang van zwem- en speelparadijs Bosbad Vledder zit inmiddels dicht. Het bad en het terrein worden op dit moment winterklaar gemaakt. En dat na een geweldig zwemseizoen.

Dankzij het mooie weer was het een bijzonder seizoen. “We hebben in jaren niet zoveel bezoekers gehad”, zo zegt voorzitter Arjen Mol van het stichtingsbestuur. “Tenminste 35.000 mensen passeerden de kassa. En wat opvalt is dat er ook steeds meer gezinnen met kinderen uit Steenwijk ons bezoeken.” Mol is verheugd over het grote aantal bezoekers. “Er zijn ook meer losse kaartjes verkocht. Daar komen ook inkomsten vandaan.”

Het zwemseizoen 2018 was er één met mooie en minder mooie zaken. “We hebben midden in de zomer te maken gehad met een bijna leeg zwembad. Maar dat hebben we met hulp van vele partijen snel opgelost. Uiteindelijk hebben we op die dag van de nood een deugd gemaakt en onze gasten gewoon ontvangen en de mogelijkheid geboden om gebruik te maken van ons prachtige speelaccommodatie.” De media heeft in grote getale aandacht besteedt aan dit voorval. Voorzitter Arjen Mol was te horen op verschillende landelijke radiostations en de beelden waren op verschillende tv zenders te zien. Maar natuurlijk had het bad dit liever niet op deze manier.

Meer activiteiten
Bosbad Vledder is in het afgelopen ‘warme’ seizoen regelmatig eerder open gegaan en langer open gebleven. “Dat hebben we ook met elkaar als stichtingsbestuur en badpersoneel afgesproken. We maken er flexibele openingstijden van. En we merken dat het publiek dat waardeert.” Dit seizoen zijn er ook verschillende evenementen georganiseerd. Traditiegetrouw was er de zwemvierdaagse. Daarna was er een Ladies Night, een schuimparty, discozemmen, zeemeerminzwemmen en duikclinics. En op sportief gebied is het bad ook niet achter gebleven. Zo was er aquakids, aquafit , aquajoggen en floatfit. “We hadden op een gegeven moment zoveel aanmeldingen, dat we groepen gesplitst hebben. Prachtig!” Nieuw dit seizoen was de garantie voor het behalen van een zwemdiploma. 53 kinderen behaalden één of meerder zwemdiploma’s.

Nu de temperatuur langzaam zakt, de bladeren vallen en het weer af en toe stormachtig is, is het ook tijd om het seizoen af te sluiten. “Onze vrijwilligers, bestuursleden en badpersoneel hebben ontzettend hun best gedaan om onze gasten een mooie dag te bezorgen in het zwembad. Zonder deze mensen zijn we nergens. We zijn een bad dat alleen kan bestaan als zoveel mensen meewerken. En gelukkig merken we in de regio ook dat ze achter ons staan. Net als onze sponsors.” Arjen Mol is samen met het bestuur inmiddels aan het kijken naar komend seizoen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een plan om de entree te vernieuwen, zodat de kassa en de kiosk in één gebouw zitten en efficiënter gebruikt kunnen worden. “Bovendien kijken we nog hoe we er voor gaan zorgen dat we langer open kunnen blijven. Niet om het zwembad te gebruiken, maar om de speeltuin open te stellen. Daar zijn we nu hard mee bezig.” Het Bosbad ziet de openstelling van het terrein als een extra inkomstenbron. “We zitten niet stil. Stilstand is achteruitgang. Dat willen we niet.”

X